Hozzávalók
-
50dkg trappista sajt
-
10dkg natúr tejszínkrémsajt
-
20dkg tehéntúró
-
20dkg füstölt sertéscsülök – főtt
-
1db kaliforniai paprika – piros
-
1kávéskanál pirospaprika
-
őrölt bors
-
só
Elkészítés
-
Forraljunk egy közepes méretű lábasban vizet.
-
A sajtot egészben csomagoljuk be jól folpackba, majd így becsomagolva tegyük a lobogó vízbe. Addig tartsuk a vízben míg az egész sajt meg nem puhul, fel nem olvad a fóliában.
-
Figyeljünk arra, hogy a sajt belseje is megpuhuljon, formázható legyen a későbbiek folyamán. Miközben a sajtunk a forró vízben puhul készítsük el a tölteléket.
-
Keverjük össze az összetevőket, fűszerezzük ízlés szerint.
-
A fűszerpaprikával csínján bánjunk, csak színezésre használjuk!
-
Helyezzük a megpuhult sajtot deszkára, hagyjuk egy-két percet állni még a fóliában. Csomagoljuk ki, ellenőrizzük az állagát.
-
Ha úgy tapasztaljuk, hogy már nem folyik, de még könnyen formázható akkor vizezett sodrófával nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra, úgy hogy a későbbiekben piskótaszerűen könnyen, repedés mentesen fel tudjuk tekerni.
-
A formázás folyamán ügyeljünk arra, hogy szabályos téglalap formára nyújtsuk a sajtot.
-
Ha esetleg törik a nyújtás során, akkor vagy már nagyon kihűlt, vagy mégsem olvadt meg a forró vízben minden része, ebben az esetben a mikrohullámú sütő pár másodperc alatt csodákra képes.
-
Kenjük az elkészített masszát a formázott, kinyújtott sajtra, majd piskótaszerűen tekerjük fel, a tekercs végeit nyomkodjuk össze.
-
Csomagoljuk be folpackba és tegyük a hűtőbe merevedni.
-
Rézsútosan szeletelve kínáljuk.
-
A tölteléket illetően a kreativitásunkat ne fogjuk vissza!
-
Lehet a massza egy egyszerű tehéntúróból vagy juhtúróból készült kőrözött, vagy egy krémsajtos, vegyes zöldséges keményre főzött besamel mártás, illetve bármilyen összetételű krém kreáció.
-
A lényeg, hogy a töltelék állaga ne legyen folyós, illetve törekedjünk arra, hogy az összetevők minél színesebb egyveleget alkossanak, így lesz nem csak finom a tekercsünk, hanem felszeletelve hidegtálunk szemre is egyik leglátványosabb összetevője.
Vélemények
További a szerzőtől – Gaalo
Bazsalikomos paradicsomsaláta
Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom saláta, az általam egyik legjobban kedvelt vendégváró finomság. Sültekhez, grillezett húsokhoz ajánlom elsősorban,...
Babgulyás füstölt hússal
Kőkeményen variálok állandó jelleggel, erre szokták azt mondani a környezetemben, hogy nem unalmas mellettem az élet…, de legalább kiszámítható. Jelen esetben k...
Bigos
Tegnap megkezdődött a labdarúgó EB végre! A sportsarock.hu oldalon jeleztük, hogy a résztvevő csapatok bemutatása mellett egy-egy nemzeti ételüket is megpróbálj...
Bolonai spagetti, szerintem eredeti
Abszolút autodidakta módon tanultam főzni úgy, hogy nulla affinitásom nem volt az egészhez, de szakács barátom elbeszélései és az ő karácsonyi ajándéka(a tankön...
Cigánypecsenye ünnepi köntösben
Szeretjük! Nálunk amolyan „menekülő” vagy „lusta szakács” kajaként is felfogható, ugyanis mindig minden körülmények között szívesen fogyasztjuk, „menekülő” ha m...
Csirkemell szárnyas-pástétommal töltve
Annyira finom, hogy nem is fűzök hozzá semmit! Illetve dehogynem! Mennyei íz, nagy boldogságot jelent az ízlelőbimbóimnak, hogy ráakadtam erre az igazán különle...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.