4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
45 perc
Összesen
65 perc
Rizses hús csirkéből

Hozzávalók

  • 1
    kg csirkecomb
  • 25
    dkg rizs – lehet barna rizs is
  • 2
    fej vöröshagyma
  • 2
    gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • olaj
  • őrölt bors
Nagyon szeretem a rizses húst, ami ha jól van elkészítve rendkívül finom étel Általában sertéshúsból készül, de csirkéből is ugyanolyan finom. Ma is csirkéből készítettem. Szeretem a gyorsan elkészíthető ételeket, mivel a munka mellett elég kevés a főzésre fordítható időm, így ha valamivel időt spórolhatok, megteszem.

Elkészítés

  1. A rizses húshoz a csirkecombokat alaposan megmossuk és megtisztítjuk. A tisztításra azért van szükség, mert lehetnek rajta tokok, tollak, pihék.
  2. Ezeket mind le kell szednünk róluk. Általában leszedem a csontról a húst, de ezt nem muszáj követni. Amint ezzel elkészültünk, megpucoljuk a hagymát, apró kockákra vágjuk és feltesszük a tűzre néhány evőkanál olaj társaságában. A hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük az összenyomott fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával. Ezt követően belerakjuk a rizseshúshoz való combokat és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Amikor már majdnem megfőtt a rizseshúsunk alapja, akkor kiválogatjuk a rizst, alaposan megmossuk, és a majdnem kész csirkecombokhoz adjuk. Sózzuk, borsózzuk. Még egy picike vizet adunk hozzá majd felforraljuk. Ha felforrt, elzárjuk alatta a lángot, lefedjük a fedővel, plusz egy konyharuhát teszünk a fedőre, így a rizs a saját gőzében megpuhul. amihez kb. 15 percre van szüksége.
  3. A hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük az összenyomott fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával. Ezt követően belerakjuk a rizses húshoz való combokat és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Amikor már majdnem megfőtt a rizses húsunk alapja, akkor kiválogatjuk a rizst, alaposan megmossuk, és a majdnem kész csirkecombokhoz adjuk. Sózzuk, borsózzuk.
  4. Még egy picike vizet adunk hozzá majd felforraljuk. Ha felforrt, elzárjuk alatta a lángot, lefedjük a fedővel, plusz egy konyharuhát teszünk a fedőre, így a rizs a saját gőzében megpuhul. amihez kb. 15 percre van szüksége.
  5. Uborkasalátával vagy kovászos uborkával tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.