Hozzávalók
-
1kg csirkecomb
-
25dkg rizs – lehet barna rizs is
-
2fej vöröshagyma
-
2gerezd fokhagyma
-
pirospaprika
-
olaj
-
só
-
őrölt bors
Elkészítés
-
A rizses húshoz a csirkecombokat alaposan megmossuk és megtisztítjuk. A tisztításra azért van szükség, mert lehetnek rajta tokok, tollak, pihék.
-
Ezeket mind le kell szednünk róluk. Általában leszedem a csontról a húst, de ezt nem muszáj követni. Amint ezzel elkészültünk, megpucoljuk a hagymát, apró kockákra vágjuk és feltesszük a tűzre néhány evőkanál olaj társaságában. A hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük az összenyomott fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával. Ezt követően belerakjuk a rizseshúshoz való combokat és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Amikor már majdnem megfőtt a rizseshúsunk alapja, akkor kiválogatjuk a rizst, alaposan megmossuk, és a majdnem kész csirkecombokhoz adjuk. Sózzuk, borsózzuk. Még egy picike vizet adunk hozzá majd felforraljuk. Ha felforrt, elzárjuk alatta a lángot, lefedjük a fedővel, plusz egy konyharuhát teszünk a fedőre, így a rizs a saját gőzében megpuhul. amihez kb. 15 percre van szüksége.
-
A hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük az összenyomott fokhagymát, majd megszórjuk pirospaprikával. Ezt követően belerakjuk a rizses húshoz való combokat és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Amikor már majdnem megfőtt a rizses húsunk alapja, akkor kiválogatjuk a rizst, alaposan megmossuk, és a majdnem kész csirkecombokhoz adjuk. Sózzuk, borsózzuk.
-
Még egy picike vizet adunk hozzá majd felforraljuk. Ha felforrt, elzárjuk alatta a lángot, lefedjük a fedővel, plusz egy konyharuhát teszünk a fedőre, így a rizs a saját gőzében megpuhul. amihez kb. 15 percre van szüksége.
-
Uborkasalátával vagy kovászos uborkával tálaljuk.
Vélemények
További a szerzőtől – BeBe
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Hiper gyors melegszendvics forrólevegős sütőbe
Iskolás koromban nem volt olyan nap, hogy ne álltunk volna meg suli után, a melegszendvicssütő bódénál. Imádtuk azt az ízt amit csak ott, és sehol máshol nem le...
Pirított csicseriborsó
Sokszor van, hogy rágcsálnék valamit, de éppen fogyókura kellős közepén. Akkor kell ezt a nagyon finom csicseriborsó rágcsálnivalót megcsinálni. Nem kell hozzá...
Almás pite
Tegye fel a kezét, aki nem szereti az almás pitét! 😋🍎Sajnos már ez sem olcsó, de néha lehet kifogni a Tescoban 500.- Ft körüli almát.
Hókifli a nagyitól, puha omlós, illatos
10 hét és itt a karácsony, nagyon sokan édes süti gyanánt hókiflit sütnek. Mi is nagyon szeretjük.
Kapcsolódó receptek
Zöldbableves galuskával
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.