4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
20 perc
Összesen
40 perc
Resztelt kacsamáj gesztenyével

Hozzávalók

  • 60
    dkg máj – kacsa, csirke, liba
  • 4
    evőkanál kacsazsír
  • 2
    fej vöröshagyma
  • 2
    gerezd fokhagyma
  • 20
    dkg gesztenye – szemes hámozott
  • 1
    csesze pecsenyelé
  • őrölt bors
  • majoránna
Néhány hónapja a facebookon nyertem Gesztenye Marcitól egy ajándékcsomagot. A gesztenyés édességek mellett egy szakácskönyvet is rejtett a kis csomag. Nagyon kellemes, ehető, és nem utolsósorban megfőzhető ételek, és édességek találhatóak benne. Elsőként az egyik kedvencemet szeretném megosztani a kedves olvasókkal.

Elkészítés

  1. A májat csíkokra vágjuk. Serpenyőben a szeletekre vágott vöröshagymát és fokhagymát, folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük.
  2. Közben a gesztenyéket leforrázzuk, leöblítjük, majd a hagymához tesszük, és kb. 15 percig együtt dinszteljük a hagymát a gesztenyével.
  3. Amikor a gesztenye megpuhult, rátesszük a májat, sózzuk és ízesítjük borssal, majoránnával. Kevergetjük erősebb lángon 3-4 percig.
  4. Végül hozzáöntjük a pecsenyelét és hagyjuk egyet forrni. Levesszük a tűzről és petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.