4 adag
Előkészítés
10 perc
Főzés
20 perc
Összesen
30 perc
Rántott ponty

Hozzávalók

  • 8
    szelet ponty – szépen megpucolva
  • 1
    bögre bulgur – + 1 bögre víz
  • 3
    db tojás – igény szerint a panírozáshoz
  • kókuszolaj – a sütéshez
  • – ízlés szerint
  • liszt – igény szerint a panírozáshoz
  • zsemlemorzsa – igény szerint a panírozáshoz
Tegnap megláttam az egyik boltban csomagolt pontyszeletet, és olyan csábítóan nézett rám, hogy kénytelen voltam megvenni. Elgondolkoztam, hogy olyan ritkán szoktunk halat enni, legalábbis édesvízi halat, idén még a karácsonyi rántott ponty is kimaradt. Hazaballagtam a zsákmányommal és már útközben kitaláltam, hogy mit fogunk enni. Így hazaérve neki is láttam az ebédnek, fél óra múlva az asztalon volt az étel.

Elkészítés

  1. A halat besózzuk, és félretesszük.
  2. Kimérjük a bulgurt, egy kávéskanál kókuszolajon kicsit megfuttatjuk, majd felöntjük a bögre vízzel, megsózzuk és mikor forrni kezd kicsire vesszük a lángot. Figyeljünk rá, mert nagyon gyorsan elkészül
  3. A halszeleteket bepanírozzuk. (Lisztbe, tojásba, illetve a morzsába forgatjuk.) Felforrósítjuk a kókuszolajat és a pontyszeleteket pirosra sütjük benne.
  4. A bulguron kívül, burgonyával, hagymás burgonyasalátával, vagy rizzsel tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.