4 adag
Előkészítés
40 perc
Főzés
40 perc
Összesen
80 perc
Rántott hús fokhagymásan, dinsztelt krumplival

Hozzávalók

  • 6
    szelet karaj
  • 1
    fej fokhagyma
  • 1
    kg krumpli
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • trappista sajt – reszelve
  • őrölt bors
  • zsír
Nagyon szeretem a rántott húst. Elvileg egyszerű, finom, és nehéz elrontani. Gjoe-val beszélgettünk az oldalon található ételekről, elkészítési módjukról, és arról, hogy apró trükkökkel mennyit lehet dobni a legtöbb recepten. Tőle kaptam az ötletet, hogy klopfolás után a karajt a sózás mellett, fokhagymás tejbe érdemes beáztatni. Sajnos nekem most erre nem volt időm, de úgy gondoltam, hogy megkenem a besózott húst fokhagymával. Így is tettem, és mint kiderül, jól döntöttem, hogy kipróbáltam, ugyanis életem legfinomabb rántott húsát sikerült elkészítenem, amely a családban is óriási sikert aratott.

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát besózzuk és megkenjük a fokhagymanyomon átpréselt fokhagymával. Félretesszük, hogy a só és a fokhagyma jól átjárja.
  2. A krumplit héjában megfőzzük. Egy pici sót tehetünk a főzővízbe, attól nem fő szét a krumpli. Amikor a krumpli megfőtt leöntjük róla a vizet, hogy hamarabb kihűljön. Ha ezzel elkészültünk, félretesszük.
  3. Ekkorra már a rántani való húsunk jól beitta a só és a fokhagyma ízét.
  4. Előveszünk három tálat, az egyikbe finomlisztet, a másikba zsemlemorzsát szórunk, a harmadikba beleütünk annyi tojást amennyire vélhetően szükségünk lesz a panírozáshoz. Ez jelen esetben 3 tojás, amelybe beletesszük a reszelt sajtot. A reszelt sajttól, igazán különleges ízű rántott húsunk lesz.
  5. Egyenként fogjuk a hússzeleteket és elsőként a lisztbe majd a sajtos tojásba és a végén a zsemlemorzsába beleforgatjuk.
  6. Amíg a panírozással bíbelődünk, olvasszuk az edényben a zsírt. Mindenképpen zsírt ajánlok, mert az olajban teljesen más íze lesz a krumplinak.
  7. Amikor az összes rántott húst megsütöttük, leöntjük a zsír nagy részét.
  8. A krumplit a héjától megtisztítjuk és apró, lapos kis kockákra vágjuk. Belekeverjük a prézlis zsírba és fedő alatt kicsit lesütjük.
  9. Uborkasalátával a legfinomabb.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.