4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
70 perc
Összesen
100 perc
Rakott padlizsán

Hozzávalók

  • 80
    dkg padlizsán
  • 30
    dkg darált sertéshús
  • 2
    db tojás
  • 1
    dl tejföl
  • 1
    fej vöröshagyma
  • 2
    kanál liszt
  • olaj
  • őrölt bors
A tartalmas ételek azért a kedvenceim, mert nem kell két fogást készítni. Elég egy tartalmas zöldséges húsos finomság. Nem beszélve arról, hogy kevesebbet kell utána mosogatni. Ehhez az ételhez nem kell sok minden egy kis padlizsán, egy kis darált hús, tejföl, tojás, és már állíthatjuk össze a családnak ezt a kitűnő ételt.

Elkészítés

  1. A húst ledaráljuk, persze csak akkor, ha nem darált húst vettünk.

    Az apróra vágott hagymát egy kanál olajban megfuttatjuk.

    Ehhez adjuk a húst, megsózzuk, többször megkavarjuk, s fedő alatt, kevés vízzel puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük.

    A padlizsánt vékonyan meghámozzuk, és fél cm széles karikára vágjuk, gyengéden megsózzuk.
  2. Megtörölgetve lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalát félig átsütjük.

    Tűzálló tálba a darált hússal rétegenként lerakjuk.

    Tehetünk közé néhány karikára vágott és zsiradékban átsütött paradicsomot.
  3. A tojásokat a tejföllel jól elkeverjük, és a tetejére öntjük.

    Villával megszurkáljuk, hogy a tojás az ételt jól átjárja.

    20 percre forró sütőbe tesszük és megsütjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.