4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
40 perc
Összesen
70 perc
Pulykamell pörkölt

Hozzávalók

  • 1
    kg pulykamell
  • 1
    fej vöröshagyma – jó nagy
  • 2
    db paprika
  • 2
    db paradicsom
  • 2
    gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • olaj
A mélyhűtőben pakolászva, találtam egy nagyobb darab pulykamellet. Mivel már egy ideje ott volt gondoltam elhasználom és egy jó is pörköltet rittyentek belőle. Nagyon finom lett.

Elkészítés

  1. A pulykamellet kockákra vágjuk, félretesszük. A hagymákat megpucoljuk, a paprikát kicsumázzuk, majd a paradicsomról lehúzzuk a héját, (egy pillanatra forró vízbe mártjuk és akkor könnyen lejön.
  2. A vöröshagymát összevágjuk, olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, majd rádobjuk a felkockázott pulykamellet.
  3. A tűzön, megforgatjuk a hagymás olajban, a pörkölthúst majd beletesszük a fokhagymát, a csíkokra vágott zöldpaprikát, belevágjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk és még egyszer alaposan átforgatjuk.1 dl alaplével, vagy vízzel felengedjük, ez majd szépen lassan elfő, és csak a szaft marad.
  4. Amíg a pörköltünk fő, elkészítjük a köretet, illetve a salátát. Tarhonyával szoktam tálalni, és kovászos uborkát adok hozzá savanyúnak.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.