4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
40 perc
Összesen
70 perc
Pirított vargányagomba gesztenyével

Hozzávalók

  • 30
    dkg vargánya gomba
  • 2
    evőkanál olaj
  • 20
    dkg gesztenye
  • 5
    dkg vaj
  • 4
    evőkanál vörösboros barna mártás
  • 1
    csokor petrezselyem
  • őrölt bors
A gomba nálunk nagyon kedvelt étel, fogyasztjuk pörköltnek, rántva, sőt gesztenyével is. Minden gombának megvan a maga elkészítési módja, például szarvasgombából soha nem készítenénk pörköltet, két dolog miatt, az egyik, hogy egy robogó árát ennénk meg a másik, hogy az intenzív íze miatt önálló ételként nem túl finom. Éppen ezért ez a recept vargánya gombával készült.

Elkészítés

  1. A gesztenyés pirított vargánya ételünkhöz a gombát megtisztítjuk, kb 5 mm vastag szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük. Rostsütőlapon vagy serpenyőben, Oliva olajon a gombaszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, megsütjük.
  2. Egy másik serpenyőbe vajat teszünk és átforrósítjuk a gesztenyéket, ráöntjük a vörösbormártást majd néhány percig forraljuk.
  3. Tálaláskor figyeljünk arra, hogy a tányérok melegek legyenek. A meleg tányérok közepén elosztjuk a mártással átforralt gesztenyéket, és köré helyezzük a pirított gombaszeleteket.
  4. Végül, díszítésképpen megszórjuk petrezselyemmel.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.