4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
40 perc
Összesen
70 perc
Pirított sertésmáj

Hozzávalók

  • 0
    kg sertésmáj
  • 1
    fej hagyma
  • 4
    gerezd fokhagyma
  • 1
    zöld paprika
  • 10
    dkg füstölt kolbász
  • 1
    evőkanál paradicsomkonzerv
  • 1
    evőkanál pirospaprika
  • zöldpaprika
  • olaj
  • bors
A máj az egyik legfinomabb belsőség, én minden formájában és minden napszakban képes vagyok megenni.A mostani receptet el lehet készíteni a disznón kívül más fajta májból is. Lényeg, hogy a hozzávalók mind szerepeljenek az összeállításban. Egyedül a csípős paprikát szoktam azután belerakni, miután a saját részemet kiszedtem. Végül is akár csípősen, akár nem, mindenképpen megállja a helyét még a vasárnapi menü összeállításában is.

Elkészítés

  1. A sertésmájat megtisztítjuk és felcsikózzuk.

    Egy serpenyőben kis olajon megforgatjuk, amíg picit megpirul.

    Felaprítjuk a hagymát, a fokhagymát, és a zöldpaprikát majd bedobjuk a serpenyőbe, pirítjuk 1-2 percig.

    Felkarikázzuk a kolbászt és hozzáadjuk a májhoz.
  2. Hozzáadjuk a kanál paradicsompürét, ezt jó alaposan elkeverjük.

    Hozzáadjuk az pirospaprikát és apróra karikázott csípős paprikát, fedő alatt pároljuk 10 percig.

    Tarhonyával és savanyúsággal tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.