4 adag
Előkészítés
40 perc
Főzés
50 perc
Összesen
90 perc
Parmezánba forgatott csirkemell fűszervajjal

Hozzávalók

  • 4
    db filézett csirkemell
  • őrölt bors
  • parmezán sajt
  • liszt
  • vaj
  • fokhagyma
  • zöldfűszerek
Ha nagyon éhesek vagyunk, körülnézek a mélyhűtőben, ott mindig találok egy kis csirkét, ami arra vár, hogy étel legyen belőle. Így volt ez akkor is mikor a hűtőben csak parmezán sajtot találtam. Rögtön tudtam, hogy mi az, amit szívesen megennénk vacsorára, ezért született meg a parmezános, fűszervajas csirkemell.

Elkészítés

  1. A csirkemelleket mossuk meg, ha csontosat vásároltunk elsőként filézni kell.

    Egy jó éles késsel óvatosan körbevágjuk a csontos részeknél.

    Megsózzuk, borsózzuk, majd egy kicsit félretesszük.
  2. A hozzávalókból elkészítjük a fűszervajat.

    A parmezán sajtot lereszeljük, hogy bele tudjuk keverni a fűszervajba.

    Majd zsebeket vágunk a vastag részekbe és beletöltjük a fűszervajjal kevert parmezán sajtot.
  3. Nyugodtan teletömhetjük a zsebeket, mert a vaj nagy része, úgyis kisül belőle, a hús viszont isteni omlóssá válik.

    A lisztet összekeverjük a maradék parmezán sajttal, és meghempergetjük benne a húsokat.

    A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, beletesszük, majd olajjal megkenjük a húst.
  4. 200 fokon kb. 50 percig sütjük, gyönyörű pirosra és ropogósra.

    Rengeteg salátával kínáljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.