4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
30 perc
Összesen
60 perc
Parajleves

Hozzávalók

  • 40
    dkg paraj – más néven spenót
  • 2
    gerezd fokhagyma – zúzva
  • 4
    dkg mogyoróhagyma – apróra vágva
  • 2
    ek kókuszolaj
  • 1
    l zöldségleves – lehet kockából is
  • 2
    dl tejszín
  • 10
    dkg túró
  • 1
    db friss tojássárgája
  • búzaliszt
  • őrölt bors
  • őrölt szerecsendió
Ez egy tipikus nyári leves, de most találtam meg a fényképét a képeim között. Nagyjából a főzése fél órát vesz igénybe, az előkészítés is ugyanannyi, nem beszélve arról, hogy a kalóriaértéke is igen alacsony. Érdemes kipróbálni, mert nagyon finom.

Elkészítés

  1. Tegyük a parajt, néhány pillanatra lobogó, enyhén sós vízbe, majd vegyük ki, öntsük le hideg vízzel és csepegtessük le.
  2. Pároljuk üvegesre kókuszolajban a hagymát és a fokhagymát, tegyük rá a parajt, majd öntsük fel a zöldséglevessel.
  3. Főzzük alacsony hőfokon fél órát, majd turmixoljuk össze, és passzírozzuk át szitán. Keverjük bele a tejszínt, és forraljuk fel újra. Fűszerezzük, sóval, őrölt borssal, szerecsendióval.
  4. A levesbetéthez, keverjük össze a túrót a tojássárgájával, és annyi lisztet adjunk hozzá, amitől szaggatható nokedli állaga lesz. Teáskanállal szaggassuk enyhén sós lobogó vízbe, és főzzük pár percig. Levesbetétként tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.