1 adag
Nincs megadott idő.
Nyúlpörkölt

Hozzávalók

  • 1
    db nyúl – feldarabolva
  • 10
    dkg föstölt szalonna
  • 2
    evőkan kókusz olaj
  • 2
    fej vöröshagyma
  • 4
    gerezd fokhagyma
  • 1
    db zöldpaprika
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • ételízesítő
A nyúlpörkölt általában nem a csajok, vagy a kislányok étke, mivel a női nem képviselői leginkább a cuki simogatnivaló kisállatot látják a tányérban, és nem hajlandók megkóstolni sem. Pedig nyulat, mármint nyúlhúst a legtöbben már azok is fogyasztottak, akik fújnak rá, hiszen aki nem ismeri, simán összetéveszti a csirkehússal, és sokszor mondják csirkének, hogy mindenki megegye. Persze aki ismeri a nyulat, nem téveszti össze a csirkével, ha az íze alapján akár még össze is lehetne téveszteni, a csontozata és a bőr hiánya árulkodó jel. A nyúlpörkölt ugyanolyan könnyen elkészíthető, mint csirkepörkölt csak általában kicsit tovább kell puhulni a húsnak.

Elkészítés

  1. A füstölt szalonnát, vöröshagymát összevágjuk apróra, a fokhagymát összetörjük.

    A szalonnát elkezdjük sütni, amikor zsírjára pirult hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát és tovább pirítjuk, amíg üveges nem lesz. A szalonnából kisült zsír mennyiségétől függően pótoljuk a zsiradékot.
  2. Ilyenkor augusztusban nem könnyű a dolgunk, mert már mindenhol új vöröshagymát lehet kapni, ami rendkívül nehezen sül/fő szét, és emiatt nagyon nehéz belőle igazán jó pörköltalapot készíteni.

    Belekeverjük az apróra vágott zöldpaprikát, és az őrölt pirospaprikát, a nyulat, majd visszatesszük a tűzre, megfűszerezzük és a hús fehéredéséig pirítjuk.
  3. Felöntjük kevés vízzel, majd fedő alatt készre főzzük a nyúlpörköltet. A vizet többször pótoljuk, mindig keveset aláöntve. minden pörköltnél is fontos, hogy egyszerre ne öntsük rá sok vizet, hiszen nem levest készítünk.

    Amikor a hús már majdnem teljesen puha, önthetünk rá egy kis száraz vörösbort is, így vörösboros nyúlpörkölt lesz a végeredmény.
  4. Szándékosan nem írtam paradicsomot a receptbe, mert bár én ez esetben tettem bele, de megkóstoltam előtte és utána is. Az ízlelőbimbóim szerint a paradicsom nem javít az ízén semmit, sőt csak felhígítja azt, és nélküle egy picit finomabban ítéltem.

    Mindenki döntse el, hogy a legfinomabb számára.
  5. Köretnek galuskát, leánykori nevén nokedlit, illetve főtt burgonyát javaslok. Én héjában főtt burgonyával tálaltam.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.