4 adag
Előkészítés
40 perc
Főzés
70 perc
Összesen
110 perc
Narancsos gombás csirkecomb római tálban

Hozzávalók

  • 2
    db narancs
  • 5
    dkg gomba
  • 2
    dl tejföl
  • 6
    db csirkecomb – vagy csirkemell filé
  • 25
    dkg rizs
  • 2
    dkg liszt
  • 2
    db húsleveskocka
  • citrom leve
  • szegfűbors
  • curry
  • gyömbér
Ez az étel római tálas étel, szóval, ha van ilyen eszközünk, poroljuk le, mossuk el, és áztassuk be, hogy üzembe tudjuk helyezni. Semmilyen alapanyagot ne hagyjunk, ki ha lehetséges, mert a recept úgy teljes, ahogy van.

Elkészítés

  1. A római tálat beáztatjuk.
    A gombát megtisztítjuk, majd kockára vágjuk, a narancsot gerezdekre szedjük és kettévágjuk.
    A rizst megtisztítjuk, többször váltott vízben megmossuk.
  2. A leveskockát feloldjuk fél liter vízben, és a gombát puhára főzzük benne.
  3. Ha ez kész, a lisztet a tejföllel simára keverjük, és azzal behabarjuk.
    Citromlével, szegfűborssal, gyömbérrel ízesítjük, és hozzáadjuk a narancsot is.
  4. A csirkecombokat besózzuk, és a római tál aljára helyezzük.
    Ráöntjük a híg gombamártást, beleszórjuk a rizst, és a hideg sütőbe toljuk.
    Kb. 60-70 perc alatt készre párolódik.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.