4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
180 perc
Összesen
210 perc
Marhahúsleves

Hozzávalók

  • 70
    dkg marhahús – puha hátszín
  • 4
    db sárgarépa
  • 3
    db petrezselyemgyökér
  • 1
    db póréhagyma
  • 1
    db vöröshagyma
  • 1
    kisebb zeller
  • 1
    db zöldpaprika
  • 1
    db karalábé
  • 1
    pici kelkáposzta
  • 3
    gerezd fokhagyma
  • 3
    db krumpli
  • 15
    szem fekete bors
  • 1
    evőkanál majoránna
  • 5
    kávéskanál vegeta
  • 1
    zacskó cérnametélt – vagy csigatészta
Gyerekkoromban vasárnaponként a húsleves illata ébresztett. Nagyon szeretem, mindig az „otthon illatát” juttatja eszembe, bárhol megérzem. Ma már nincs minden vasárnap húsleves, de éppen ez miatt, még inkább ünnepi, amikor az kerül az asztalra. A hét minden napján képes lennék megenni. Semmihez sem hasonlítható mikor a frissen elkészült marhahúslevesből kiszedik a gőzölgő finom sovány húst, és a szép színes zöldségeket. Étvágygerjesztőbb nincs is semmi a világon. A marhahúsleveshez cérnametélt dukál, na jó a csigatészta is megteszi.

Elkészítés

  1. A húst megtisztítjuk és egészben, vagy két darabba vágva kb, 4 l hideg vízben feltesszük főzni.
  2. A zöldséget megtisztítjuk és alaposan megmossuk.
  3. Folyamatosan hozzáadjuk a marhahúslevesünkhöz a megtisztított zöldségeket, a sárga és fehérrépát, a póréhagymát, a zellert, a karalábét, a krumplit és a félbe vágott zöldpaprikát, és végül befűszerezzük.
  4. Nagyjából 2 kk sót teszünk hozzá, bár ezt a kóstolás dönti el.
  5. A jó húsleveshez idő kell, legalább 2-3 órát szoktam főzni, így lesz a színe gyönyörű sárga és az íze, fantasztikusan finom, a zöldségek íze, mind benne van a lében.
  6. Mikor a marhahúslevesünk elkészült, vagyis, a hús puhára főtt, hagyom kicsit állni, hogy letisztuljon.
  7. Amíg a leves áll, sós vízben főzöm a cérnametéltet.
  8. Ha a marhahúslevesünk kihűlt, feltétlenül szűrjük le, tovább eláll, és nem ázik a lében a hús és a zöldség.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.