4 adag
Nincs megadott idő.
Májas burgonyaleves

Hozzávalók

  • 1,2
    liter víz
  • 40
    dkg burgonya
  • 1
    doboz marhamájrém konzerv
  • 2
    gerezd fokhagyma
  • 2
    dl kefir
  • 1
    teáskanál finomliszt
  • 1
    kanál majoránna
  • 1
    kávéskanál bors – őrölve
Van amikor majdnem üres a hűtő, olyankor a jó háziasszony feltalálja magát!

Elkészítés

  1. A megtisztított burgonyát kis kockákra vágom, majd a vízzel felteszem főni. Megsózom, borsozom, majd beleteszem a majoránnát is.
  2. Amíg a burgonya fő, a kefirrel és fél deci vízzel simára keverem a májkrémet meg a lisztet, ezután pedig a forrásban lévő levesbe öntve, folytonos keverés közben besűrítem.
  3. Öt percig forralom és forrón tálalom.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.