4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
40 perc
Összesen
60 perc
Madártej

Hozzávalók

  • 6
    db tojás
  • 2
    l tej cukor
  • 1
    vaníliás puding
  • vaníliás cukor
Egy édesség, amit mindenki ismer. Nagyüzemi mennyiségben készítem!

Elkészítés

  1. A 6 tojássárgájából kemény habot verünk. Ízlés szerint teszünk bele cukrot. kb fél liter tejet felforralunk és kanállal beleszaggatjuk a tojás habot.
  2. Néhány percnyi főzés után megfordítjuk, a másik oldalát is főzzük kicsit, majd szűrőkanállal egy tálra szedjük.
  3. A 6 tojás sárgáját simára keverjük a vaníliás pudinggal, vaníliás cukorral, és ízlés szerint cukorral. ( Van, aki a puding helyett lisztet használ. Az is jó, de pudinggal finomabb. )
  4. Hozzáadjuk a maradék 1.5 l tejet és a hab főzésekor visszamaradt tejet, és sűrűre főzzük.
  5. Nem maradt más dolgunk, mint egy tálba kiönteni a sűrű krémet, rátenni a habot, és várni…amíg kihűl.
  6. Nálunk ez a legnehezebb része a dolognak!
  7. Meg lehet kicsit még bolondítani… legutóbb cukrot karamellizáltam, és rácsorgattam a habra.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Brenda

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.