4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
40 perc
Összesen
55 perc
Kókuszos, diós csirkemell

Hozzávalók

  • 2
    db filézett csirkemell
  • 3
    db tojás
  • finomliszt
  • kókuszreszelék
  • durvára tört dió
  • articsoka
  • őrölt fehérbors
Ha már unjuk a banánt, illetve a sima zsemlemorzsába sütött csirkemellet, változtathatunk rajta, hiszen nincs kőbe vésve, hogy csak zsemlemorzsába lehet panírozni. Az alábbiakban a rántott csirkemell kókuszos és diós változatát láthatjuk. Isteni finom, ki KELL próbálni.

Elkészítés

  1. Lényegében ugyanúgy járunk el, mint a közönséges rántott hús esetében, annyi különbséggel, hogy a tojás után nem zsemlemorzsába forgatjuk, hanem kókuszreszelékbe, illetve durvára tört dióba.
  2. De a kezdőkkedvéért az alábbiakban lépésenként is bemutatom. Tehát, előbb a csirkemellet szép szeletekre vagy csíkokra vágjuk és sóval, fehérborossal fűszerezzük - klopfolni nem kell, mert annyira puha, hogy hamar átsül - majd egy-két órát érleljük a fűszerekkel. Ezután lisztbe forgatjuk.
  3. Kókuszolajban kisütjük. Bármilyen köret illik hozzá.
  4. Ez a kép a diós húsról készült, de lehet mandulával, vagy mogyoróval is, a dión és a kókuszon kívül. természetesen akkor a magvakat durvára kell törni.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.