4 adag
Nincs megadott idő.
Kókuszos Bounty szelet sütés nélkül

Hozzávalók

  • 12,5
    dkg vaj – ennyi egy kis csomag általában
  • 3
    dl Tej
  • 20
    dkg csokoládé – tej vagy étcsoki, tök mindegy
  • 8
    dkg cukor – nem lesz túl édes, nyugi
  • 1
    csomag vaníliás cukor
  • 5
    evőkanál búzadara – púpozott
  • 12
    dkg kókuszreszelék
Kétféle verzió kering a neten a sütés nélkül készíthető "Bounty" szeletből, mi most a kevésbé édes, és a kissé bonyolultabbat próbáltuk ki. Legközelebb, majd a másik fog sorra kerülni.

Elkészítés

  1. A tejet főzzük fel a cukorral, 10 dkg vajjal és a vaníliás cukorral.
  2. Amikor cukor és a vaj elolvad mehet bele a búzadara is. Főzzük pár percig amíg a dara megduzzad.
  3. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a kókuszreszeléket. Sűrű, tésztaszerű masszát kell kapnunk. Megvárhatjuk amíg kihűl, de egy kanál vagy valamilyen hasonló konyhai eszköz segítségével tökéletesen megformálhatjuk melegen is a masszát.
  4. Fogjunk egy kisebb tepsit, vagy tálcát ami majd befér a hűtőbe, tegyünk rá fóliát vagy sütőpapírt és készítsünk belőle egy kb. 20x20 vagy 20x30 cm-es formát, attól függően lesz majd vastagabb vagy vékonyabb a belső réteg és a csokimáz is.
  5. Várjunk amíg a massza kihűlt nagyjából.
    Fogjuk az egyik tábla csokit, törjük össze, tegyük hozzá a maradék vaj felét, és gőz fölött folyamatosan kevergetve olvasszuk folyékonyra.
    A fenét! csak tegyük be a mikróba és egy perc múlva kész. Az eredmény ugyanaz, csak nem kell vele annyit tökölni! :)
    Kenjük a csokit a kókuszos massza tetejére, majd tegyük az egész cuccot a hűtőbe 30 percre, vagy amíg meg nem szilárdul teljesen a máz.
    Én kivettem egy fiókot a fagyasztóból és bevágtam 15 percre. Tökéletes lett.
  6. Vegyük ki a hűtőből a féloldalas sütinket, fordítsuk meg. Gyengébbek kedvéért: a csokis fele kerüljön alulra!
    Másik tábla csokit is olvasszuk meg az előbb leírt módon a maradék vaj másik felével, majd kenjük a kókuszos massza tetejére.
  7. Mehet vissza a hűtőbe a majdnem kész művünk, és ha nehéz is, várjuk meg amíg teljesen megszilárdul a teteje. Én a fagyasztót használtam ismét.
  8. Nincs más dolgunk, mint egy éles késsel tetszőleges szeltekre vágjuk a kész kókuszos szeletünket, és máris neki lehet esni. :)
    Díszítés gyanánt lehet a tetejére még kókuszreszeléket szórni.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.