4 adag
Előkészítés
10 perc
Főzés
20 perc
Összesen
30 perc
Kelbimbó főzelék

Hozzávalók

  • 30
    dkg brokkoli
  • 1
    db burgonya
  • 1
    dl tejföl
  • 1
    ek kókuszolaj
  • 1
    ek liszt
  • 3
    gerezd fokhagyma
  • őrölt kömény – ízlés szerint
  • – ízlés szerint
Ha unod a zsíros ételeket, a húsokat, vagy csak éppen egészségesre életmódra váltasz, a kelbimbó főzeléket meg kell kóstolnod, hogy tudd, hogy mi hiányzott eddig az életedből.

Elkészítés

  1. A kelbimbókat megmossuk, külső héjakat távolítsuk el. A nagyobbakat akár ketté is vághatjuk. A krumplit megpucoljuk, és felkockázzuk.
  2. Annyi vízzel feltesszük főni, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg köménnyel, és adjuk hozzá a fokhagymát is. Főzzük fedő alatt körülbelül 20 percig. Nem kell neki több idő, mert a kelbimbó zsenge.
  3. Ha megpuhult, a lisztet kókuszolajon pirítsuk meg, egy kávéskanál pirospaprikát hintsünk rá, keverjük csomómentesre a tejföllel.
  4. Öntsük a kelbimbóra, közben folyamatosan kevergessük 4-5 percig. A tejfölt kiválthatjuk úgy, hogy 4-5 kanál kelbimbót kis tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Majd visszaöntjük a lábasba.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.