4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
30 perc
Összesen
50 perc
Kefires lángos

Hozzávalók

  • 1
    kg lisz
  • 3
    db tojás
  • 3
    doboz kefir
  • 5
    dkg élesztő
  • 1
    dl Tej
  • kókusz olaj
Kelt tészta, már megint! :) Szeretjük na....
Mióta ismerem ezt a receptet nem is sütöttem a hagyományos krumplis lángost, mert ez sokkal finomabb. Ami még mellette szól, nem szívja be az olajat. Nem szeretem, amikor tocsog az olajban a tészta!

Elkészítés

  1. Első lépésként pici cukorral felfuttatjuk a tejben az élesztőt.

    A hozzávalókat bedagasztjuk, de kezdő háziasszonyoknak sem kell megijedni, nem bonyolult dolog ez. Gyakorlatilag összegyúrjuk az egészet.
  2. Körülbelül 1 órán keresztül kelesztjük a hűtőben. Nem írtam rosszul! :) Ezt valóban a hűtőbe kell tenni, és nem muszáj egyszerre kisütni mindet. Bár nálunk elfogy ekkora adag, de lehet akár másnap is sütni belőle.
  3. Olajozott kézzel tépünk a tésztából, formáljuk és forró olajban kisütjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Brenda

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.