4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
30 perc
Összesen
45 perc
Karalábéleves

Hozzávalók

  • 2
    db karalábé – a zsenge tavaszi a legjobb
  • 2
    db sárgarépa
  • 2
    db fehérrépa
  • 1
    fej vöröshagyma – kicsi
  • 1
    ek kókuszolaj
  • – ízlés szerint
  • 1
    db tojás
  • liszt – amennyit a tojás felvesz
Az év minden szakában képes vagyok beérni ebédre egy tányér levessel. Szinte mindegy, hogy miből van, csak tej ne legyen benne. Ma két gyönyörű karalábé lett a fazekam áldozata.

Elkészítés

  1. A karalábét és a répákat meghámozzuk és alaposan megmossuk.
  2. Tetszőleges formára vágjuk és mind a karalábét, mind a répát, edényben téve megsózzuk, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát, és kókuszolajon puhára megpároljuk. Amikor megpuhult, rádobjuk az apróra vágott petrezselymet.
  3. Felengedjük vízzel, felforraljuk.
  4. A tojást elkeverjük a liszttel, és apró nokedlit szaggatunk a levesbe.
  5. Tálaláskor tejföllel díszíthetjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.