4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
30 perc
Összesen
60 perc
Karalábé főzelék ünnepi maradék oldalassal

Hozzávalók

  • 4
    db karalábé a zsenge zöldjének
  • 1
    db vöröshagyma nagy
  • 3
    dl tejszín
  • 2
    ek liszt
  • 2
    ek kókuszolaj
  • 1
    ek ételízesítő, ha szükséges
  • bors
  • petrezselyem
Amikor a karácsonyi húsuktól megcsömörlöttünk és egy kis zöldre vágyunk, ilyenkor vetjük be a főzelék projektet. Így készíthetünk zsenge karalábé főzeléket. Ami már csak egy problémát vet fel, hús nélkül ehetetlen. Szóval át kell túrnunk a hűtőt egy kis húsért. Ha szerencsénk van az egyik sarkában találunk egy kis sült oldalast. Így született a mai ebédünk.

Elkészítés

  1. A karalábét megpucoljuk, zöldjével együtt megmossuk és hosszúkásra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon félig megdinszteljük.
  2. Ekkor hozzáadjuk a felvágott karalábét és tovább dinszteljük. Sóval, borssal és ételízesítővel fűszerezzük, majd felöntjük annyi vízzel amennyi épp ellepi és puhára főzzük.
  3. A lisztet csomómentesre keverjük a tejszínnel, kevés lével a főzelékből, kiegyenlítjük és állandóan kavarva enyhén besűrítjük vele a főzeléket. Végül megszórjuk apróra vágott petrezselyem levéllel és melegen tálaljuk.
  4. Bármilyen maradék hússal tálalva finom. De ha nincs maradék össze is dobhatunk, valami nagyon egyszerű sültet.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.