4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
50 perc
Összesen
80 perc
Karaj gyöngyhagymával

Hozzávalók

  • 1
    kg sertés rövidkaraj – csont nélkül
  • 4
    evőkanál kókusz olaj
  • 50
    dkg gyöngyhagyma – vagy vöröshagyma
  • 1
    kávéskanál liszt
  • tárkony
A sertésnek az egyik (ha nem a legfinomabb) része a karaj. Nálunk mindenféle formában hamar elfogy. Leginkább fokhagymás rántott húsként készítjük el, de ha nincs kedvünk annyi időt a konyhában tölteni, akkor akár egyben, akár szeletelve szoktuk megsütni, kedvencünk a hagymás hús.

Elkészítés

  1. A kicsontozott, zsírtól, hártyától megtisztított karajunkat egy edényben a zsiradékban megforgatjuk. Majd sóval, apróra vágott tárkonnyal ízesítve, kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
  2. Ezután köré rakjuk a megtisztított gyöngyhagyma fejeket vagy a vöröshagymát amit előtte cikkekre vágtunk, természetesen, ha gyöngyhagymát használunk, akkor nem vágjuk fel, így lefedve még 15-20 percig pároljuk.
  3. Kivesszük a húst, és deszkán felszeleteljük, majd tálra rakjuk.
  4. A visszamaradt levét kevés vízzel és simára kevert liszttel behabarjuk. A hagymával még kis ideig pároljuk, majd ráöntjük a húsra.
  5. A hagymát az edényből kiszedve, a hús mellett gusztusosan elrendezzük.
  6. Sós vízben főtt burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
  7. Ezt az ételt készíthetjük borjúhúsból is.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.