4 adag
Előkészítés
180 perc
Főzés
60 perc
Összesen
240 perc
Karácsonyi mézeskalács

Hozzávalók

  • 50
    dkg liszt
  • 1
    evőkanál zsír
  • 15
    dkg cukor
  • 2
    db tojás
  • 1
    db citrom – reszelt héja
  • 20
    dkg porcukor
  • 1
    db sütőpor
  • 1
    evőkanál citrom leve
  • 1
    db tojásfehérje
  • őrölt fahéj
  • őrölt gyömbér
  • őrölt szegfűszeg
  • méz – langyosítva a díszítéshez
A karácsony várás egyik elmaradhatatlan része a mézeskalács sütés. A legtöbb idő a díszítéssel megy el, de megéri a fáradságot!

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit annyi langyos mézzel keverjük össze, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.
  2. A tésztát jól kidolgozzuk, majd kb félujjnyi vastagra nyújtjuk, és tetszés szerinti formákat szaggatunk.
  3. Zsírral kikent tepsibe, vagy sütőpapírra rakjuk, tojással megkenjük és aranysárgára sütjük. 1 tojásfehérjét kemény habbá verünk, majd apránként hozzákeverjük a 20 dkg porcukrot is.
  4. Néhány csepp citromlevet adunk hozzá, ettől lesz szép fényes a máz.
  5. Díszítő formával dolgozunk, de tökéletesen megfelel egy zacskó is.
  6. A lényeg, hogy nagyon pici lyukat vágjunk rá!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Brenda

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.