4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
120 perc
Összesen
140 perc
Kacsaszárnytő leves

Hozzávalók

  • 2
    db kacsaszárnytő – nagyjából egyformák szoktak lenni
  • 3
    db sárgarépa
  • 3
    db fehérrépa
  • 0
    db zeller
  • 1
    db vöröshagyma
  • 2
    db fokhagyma
  • 1
    tk egész bors
  • 1
    kicsike kelkáposzta
  • 1
    db karalábé
  • 2
    kisebb krumpli – ezt nem muszáj, de én nagyon szeretem
  • 1
    csomag eperlevél tészta
  • 1
    tk kókuszolaj
  • – ízlés szerint
Nagyon szeretem a kacsának szinte minden részét. Különösen szeretem a kacsasültet, de ha levesnek való húst kapok azt is megveszem. A kacsaszárnytő mindkettőre alkalmas, lehet sütni és lehet egy király levest főzni belőle. Én most a leves mellett döntöttem, mert a sütéshez több kel, mert kevés rajta a hús, viszont a levesben minden íze érvényesül akkor is ha csak két darabot találunk a hűtőben.

Elkészítés

  1. A kacsaszárnytövet megtisztítjuk, félrerakjuk.
  2. A sárgarépát a fehérrépát, a karalábét és a zellert megtisztítjuk felkarikázzuk, és egy nagyobb edénybe a kókuszolajon megdinszteljük. Ha félig megpuhult, felengedjük vízzel és beletesszük a kacsaszárnytövet és a többi zöldséget. Hirtelen felforraljuk, majd lassú tűzön hagyjuk főni.
  3. Amíg a leves fő, enyhén sós vízben megfőzzük a leveshez az eperlevél tésztát. A mesés ízű levest, eperlevél tésztával tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.