4 adag
Előkészítés
25 perc
Főzés
180 perc
Összesen
205 perc
Húsleves sertéshúsból

Hozzávalók

  • 1
    kg sertéslapocka – lehetőleg ne zsíros
  • 4
    db sárgarépa
  • 2
    db gyökér
  • 1
    db zeller – közepes méret
  • 1
    db vöröshagyma
  • 2
    gerezd fokhagyma
  • 1
    db karalábé – friss, kicsi
  • 1
    db kelkáposzta – a-közepén a zsenge rész
  • egész bors
  • vegeta
Sokféle húsleves receptje van fenn az oldalon, de sertéshúsból nem találtam az oldalon. Lehet gazdagítani bármilyen más hússal, de simán megállja a helyét ebben a formában is.

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, hideg vízben feltesszük a tűzre.
  2. A zöldségeket meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk és mehet a fazékba a hús után. A fűszereket mind beletesszük, és megvárjuk amíg felforr.
  3. Ahogy felforrt, kicsire veszem a lángot, és hagyom szépen lassan gyöngyözve főni.
  4. Sokan leszedik a habját, én nem szoktam, a zöldségek és a hús kivétele után úgyis leszűrjük, így nincs szükség arra, hogy még ezzel is foglalkozzunk.
  5. Amikor már majdnem elkészül, szoktam bele tenni két meghámozott krumplit, nálunk mindenki nagyon szereti.
  6. Ha elkészült a húslevesünk, és leszűrtük, a zöldségeket és a húst ízlésesen elrendezzük egy tálon. Cérnametélttel, vagy csigatésztával tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.