2 adag
Előkészítés
25 perc
Főzés
55 perc
Összesen
80 perc
Hagymakrémleves

Hozzávalók

  • 30
    gerezd fokhagyma
  • 2
    fej vöröshagyma
  • 2
    fej lilahagyma
  • 2
    csokor újhagyma
  • 1
    fej fehérhagyma – nagyobb
  • 2
    evőkanál vaj
  • 2
    evőkanál olívaolaj
  • 1
    evőkanál kakukkfű – apróra vágva
  • 6
    csesze alaplé
  • 2
    csokor petrezselyem
  • 3
    db zsemle
  • 1
    doboz tejföl
  • zeller szár – friss
  • babér
Elég rapszodikus őszünk van, néha túl meleg napokkal, majd esős, napokig sötét borongós időszakkal. Ez az időjárás nagyon kedvez a náthának, influenzának, vírusoknak. Előzzük meg, ezzel a rendkívül finom, szuper erős hagymakrémlevessel. A sokféle hagymából készült leves, vírusölő, hatásosabb bármely gyógyszernél.

Elkészítés

  1. A hagymákat felaprítjuk, és az olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  2. Felöntjük az alaplével, majd fél órán keresztül főzzük.
  3. Beletesszük a szintén összevágott fűszernövényeket, és a babért, és további negyed órát főzzük.
  4. Amíg megfő, felkockázzuk a zsemlét (lehetőleg szikkadt legyen), és a vajon megpirítjuk.
    Amikor elkészült a leves, egy pohár zsíros tejföllel behabarjuk, újhagymakarikával díszítjük és pirított zsemlekockával tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.