4 adag
Előkészítés
40 perc
Főzés
60 perc
Összesen
100 perc
Gombás rakott csirke

Hozzávalók

  • 80
    dkg krumpli
  • 1
    egész csirke
  • 20
    dkg csiperkegomba
  • 1
    csokor petrezselyem
  • 0
    dl olaj
  • 2
    dl tejföl
  • 1
    evőkanál ételízesítő
  • bors
A sütőben készült ételeknél van mikor egyben sütjük a húst a krumplival, a mostani ételünk a gombás rakott csirke is éppen így készül. Gyors, időtakarékos és maga az étel is egyszerű. Ajánlom időhiányos napokra.

Elkészítés

  1. Egy nagy tűzálló tálat olajjal megkenünk.
    A krumplit meghámozzuk, karikára vágjuk, és a felét egy rétegben a tál aljára terítjük, majd megsózzuk.
    A csirkét részeire bontjuk és a darabokat a krumplira tesszük.
  2. Sózzuk, borsózzuk, majd az apróra vágott gombát és petrezselymet rászórjuk.
    A húst egy kevés olajjal és a tejföl felével megcsorgatjuk.
    A maradék krumpli szeletekkel beborítjuk és olajjal meglocsoljuk.
    Az ételízesítőt 3 deci vízzel felforraljuk és a rakott csirkére öntjük, a maradék tejfölt ráöntjük és alufóliával befedjük.
  3. A tálat 180 fokos sütőbe toljuk és a burgonyás csirkét addig pároljuk, míg leve elfő, és megpuhul.
    Ekkor a fóliát levesszük és pirosra sütjük.
  4. Tálaláskor külön tálkában tejfölt kínálunk hozzá.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.