4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
40 perc
Összesen
60 perc
Gomba sörtésztában

Hozzávalók

  • 60
    dkg gomba
  • 12
    dkg liszt
  • 3
    db tojás
  • 2,5
    dl sör
  • 10
    dkg liszt
  • kókusz olaj
A gomba egy nagyon finom étel. Bármelyik évszakban fogyaszthatjuk, mindig kapható a boltokban. Ha nem vagyunk restek, saját magunk is szedhetünk az erdőben esős időszakban. Ebben az esetben, mindenképpen vigyük el gombavizsgálóba, mert az ehetőnek vélt sem biztos, hogy ehető.

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk és megmossuk.

    A tojások sárgáját a liszttel simára keverjük, úgy, hogy fokozatosan adagoljuk hozzá a sört.

    A tojás fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.
  2. Hozzáadjuk az 1 kanál olajat.

    A megtisztított gombákat félbevágjuk és a sörös masszába forgatjuk.
  3. Az olajat felforrósítjuk és a gombákat szép aranysárgára sütjük.

    Kukoricás, zöldséges rizzsel vagy rizi-bizivel tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.