2 adag
Előkészítés
40 perc
Főzés
40 perc
Összesen
80 perc
Gesztenye fagylalt

Hozzávalók

  • 20
    dkg gesztenyemassza
  • 6
    dl tejszín
  • 15
    dkg porcukor
Napok óta ismét tombol a kánikula, jól esik ilyenkor egy kis hűvös a bendőnkbe. Semmi se alkalmasabb erre, mint egy kis házilag készített fagyi. Persze megvehetjük a sarki cukiban is, de sokkal finomabb, amit magunk készítünk. Nagyon sokféle fagyit készíthetünk házilag, csak egy kis türelem és egy-két megfelelő eszköz kell hozzá, mint pl. egy jénai tál, amiben nem ég le a tej vagy tejszín, olyan fakanál, amivel nem főztünk még soha zsíros paprikás ételt. Ha ezek megvannak essünk neki és készítsük el az első, finom gesztenye fagyinkat.

Elkészítés

  1. Nagyon jó szolgálatot tesz ilyenkor a robotgépünk, ha nekünk nincs, szaladjunk át a szomszédba az övét kölcsönkérni. :)

    A gesztenyemasszát a cukorral habosra kavarjuk és fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt.

    Addig kevergetjük, amíg csomómentes nem lesz.
  2. Előveszünk egy edényt, ha (lehet jénait) és abba átöntve a tűzre feltéve, folyamatos kevergetés mellett forrpontig hevítjük, majd levesszük a tűzről.

    Amint levettük a tűzről, a mosogatóba vizet engedünk és folyamatos kevergetés mellett a kész fagyinkat lehűtjük.
  3. Addig cseréljük a vizet, míg a fagyink fagyasztható állapotba nem kerül.

    Amikor kihűlt a fagyasztóba tesszük, majd fogyasztjuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.