4 adag
Előkészítés
10 perc
Főzés
30 perc
Összesen
40 perc
Francia gombaleves

Hozzávalók

  • 40
    dkg csiperke gomba
  • 5
    dkg vaj
  • 1
    tk delikát
  • 2
    db tojássárgája
  • 2
    dl tejföl
  • – ízlés szerint
  • őrölt bors – ízlés szerint
A gombalevesnek nagyon sok fajtáját ismerem, a sima egyszerű rántásostól, a krémlevesig. Amit most megosztok, az egy különleges francia gombaleves. Érdemes kipróbálni, elkészíteni, ízleni fog mindenkinek.

Elkészítés

  1. A gomba homokos talpát levágjuk, a többit jól megmossuk. Aki nagyon precíz, a gombát meg is hámoz-hatja, én úgy szoktam.
  2. A vajat egy lábasban fölolvasztjuk. Közben a gombát tönkjével együtt fölszeleteljük – ha túl nagyok, akkor előtte félbevágjuk. A vajra dobjuk, és közepes lángon 6-8 percig pirítjuk. 8 deci vizet öntünk rá, megsózzuk, megborsozzuk, az ételízesítőt beleszórjuk. Ha fölforrt, kis lángra állítjuk, és 6-8 percig főzzük.
  3. Egy mély tálban a tojássárgáját meg a tejfölt elkeverjük, a forró gombalevest rámerjük. A tetejére fölaprított petrezselymet is szórhatunk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.