4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
60 perc
Összesen
75 perc
Fokhagymás zellerkrémleves

Hozzávalók

  • 1
    db zellergumó – lehetőleg nagy, de nem fás
  • 2
    db krumpli – nagy
  • 4
    gerezd fokhagyma
  • 1
    dl tejszín vagy tejföl
  • bors
Nem kell ezt bonyolítani! A krémlevesek elkészítése elég egyszerű feladat, még a legbénábbak is meg tudják oldani általában. Megfőzöd a hozzávalókat, turmixolsz, felengeded valami löttyel, összeforralod, és kész is… A zellerkrém leves is így készül, legalábbis az általam leírt verzió biztosan. A leves sikerét az jelzi, hogy számomra is sikerült ehetővé varázsolni a zellert, de azért megszeretni szerintem soha nem fogom.

Elkészítés

  1. A zellert apróra, a krumplit nagyobb darabokra vágjuk, majd feltesszük főni, a fokhagymagerezdek társaságában. Sózzuk kicsit.
  2. Addig főzzük, amíg a zeller teljesen megpuhul! Kevés vizet hagyjunk alatta, és turmixoljuk össze. Nem lesz könnyű, ha nem főztük puhára a zellert. Hígítsuk tejszínnel, vagy tejföllel, sózzuk, borsozzuk, ahogy jól esik, forraljuk össze, és kész is.
  3. A tetejére pirított zsemlekockát, vagy reszelt sajt a javaslatom, és némi apróra vágott petrezselyem zöldje.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.