4 adag
Előkészítés
10 perc
Főzés
20 perc
Összesen
30 perc
Fokhagymakrémleves

Hozzávalók

  • 1
    fej fokhagyma
  • 3
    szál zsálya
  • 1
    l víz
  • 2
    szelet kenyér
  • 2
    db tojássárgája
  • 1
    ek kókuszolaj
  • bors
A fokhagyma nem csak finom, hanem gyógyító hatása is van. Rendszeres, alkalmazása csökkenti a vér káros LDL-koleszterin-szintjét, antioxidánsként serkenti az immunrendszert, csökkenti a mellkasi fertőzéseket, véralvadásgátló- és vérnyomáscsökkentő. Nem utolsó sorban csodálatos krémlevest lehet belőle főzni.

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a fej fokhagymát, és egy kis lábosba tesszük a friss zsályával együtt. Felöntjük 1 liter vízzel, amit aztán felforralunk, és utána közepes lángon 20 percig főzzük.
  2. A kenyeret felvágjuk kockákra. A 2 tojássárgáját pedig felverjük.
  3. A főzés végeztével kiszedjük a zsályaleveleket, majd a lábosba szórjuk a kenyérkockákat.
    Ezután egy botmixer segítségével pürésítjük az egészet.
  4. A felvert tojássárgájához adunk egy evőkanál olívaolajat és egy keveset a levesből, majd jól összekeverjük az egészet.
    A tojássárgáját még a leveshez öntjük, és jól elkeverjük. Ízlésünknek megfelelően még borsozzuk, és ha kell, sózzuk.
  5. Tálalásnál sajtos pirítóst kínáljunk hozzá, és kevés petrezselyemmel szórjuk meg.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.