4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
50 perc
Összesen
70 perc
Fehérboros gombás pontyszeletek

Hozzávalók

  • 70
    dkg pontyfilé
  • 30
    dkg csiperke gomba
  • 1
    fej fej vöröshagyma
  • 1,5
    dl fehérbor
  • 30
    dkg rizs
  • 15
    dkg zöldborsó
  • 1
    csokor petrezselyem
  • kókuszolaj
Sok csirkét és disznóhúst ettünk mostanában, ezért különösen örültem annak, hogy ma halat készíthetek. Nagyon szép pontyszeletet sikerült szereznem, nem is gondolkoztam sokat, mert ünnepi ebédet kell tenni az asztalra. Persze egy üveg fehérbort is kellett vennem mert ez az étel igazán így finom.

Elkészítés

  1. A megmosott, leszárított pontyfilét éles késsel kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd sózzuk, és szintén megmosott és leszárított gombát kisebb cikkekre daraboljuk.
  2. Ezután az elkészített gombát tepsibe szórjuk, rádobjuk a megtisztított felszeletelt vöröshagymát, majd ráfektetjük az ízesített halszeleteket, meglocsoljuk fehérborral, a kókuszolajjal és 20-25 perc alatt megsütjük.
  3. A rizst kókuszolajon gipsz-fehérre sütjük, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, beletesszük a borsót, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és lassú tűzön 15 perc alatt puhára pároljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.