4 adag
Előkészítés
60 perc
Főzés
180 perc
Összesen
240 perc
Fácánsült almával

Hozzávalók

  • 1
    fácán
  • 10
    dkg füstölt szalonna
  • 1
    kg alma
  • 1
    evőkanál kókusz olaj
  • 5
    dkg vaj
  • őrölt bors
  • fehérbor
Ritkaság számba megy, ha az ember valamilyen vadhúshoz vagy vadmadárhoz juthat. Ha ez mégis megesik, akkor kellő körültekintéssel készítsük el. A vad húsoknak kicsit más az ízük, mint például a fácán sokkal teltebb ízű, mint a csirke. Úgy gondoltam, hogy megosztom az olvasókkal ezt a nem túl bonyolult, de kitűnő ételt.

Elkészítés

  1. A fácánt alaposan megtisztítjuk, ha szükséges leperzseljük róla a pihéket, majd megmossuk.

    A húsos részeket, pl. mellét—combját gazdagon megtűzdeljük füstölt szalonnadarabkákkal és a megforrósított zsiradékon köröskörül megpirítjuk.
  2. Kevés fehér bort, ha az nincs, akkor vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk, ha elfő a bor, vagy a víz, akkor természetesen pótoljuk.

    Mivel vadmadárról van szó, mindenképpen a bort ajánlom, mert az sokkal jobban kihozza a fácán ízét.
  3. Mikor már majdnem kész, vagyis majdnem megpuhult, köré rakjuk a meg-tisztított, cikkekre vágott almát.

    A fácánunkat az almával a sütőben szépen megpirítjuk, vigyázva, lehetőség szerint többször megnézzük, nehogy az alma megégjen.

    Burgonyapürét kínálunk hozzá.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.