4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
90 perc
Összesen
120 perc
Erdélyi marhatokány

Hozzávalók

  • 80
    dkg marhalapocka
  • 15
    dkg erdélyi szalonna
  • 2
    db vöröshagyma
  • 2
    gerezd fokhagyma
  • 1
    db paradicsom
  • 1
    db paprika
  • 1
    csokor petrezselyem – apróra vágva
  • 1,5
    dl fehérbor
  • – ízlés szerint
  • bors – ízlés szerint
Végignézve a recepteket, marhahúsos étel nem sok van az oldalon, ezért gondoltam csinálok valami nagyon finomat. Ez egy régi, kézzel írt recept, amit szintén "örököltem". Nagyon finom lett, érdemes elkészíteni.

Elkészítés

  1. A húst csíkokra vágjuk és félretesszük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, egy edénybe téve kiolvasztjuk, majd kiszedjük a szalonnát és félretesszük, majd később felhasználjuk valami máshoz..
  2. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát a szalonna zsírjába szórjuk, és üvegesre pároljuk.
  3. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és fedjük le. Hagyjuk a saját levében párolódni. Ha félig puha a hús, vágjuk bele a paprikát, és a héjától megtisztított paradicsomot.
  4. Időközben locsolgassuk a fehérborral. Amikor a bor elfőtt, a hús puha, lehúzzuk a tűzről, és az elkészített petrezselyemmel megszórjuk.
  5. Rizzsel és jó hideg kovászos uborkával tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.