3 adag
Előkészítés
5 perc
Összesen
5 perc
Eperleves 5 perc alatt

Hozzávalók

  • 50
    dkg eper
  • 2
    dl tejszín
  • 1
    db banán – cukor helyettesítőnek
Még egy darabig tart a kánikula, ezért próbálunk minél több hideget bevinni a szervezetbe. Az eperleves hidegen a legfinomabb, ezért érdemes alaposan lehűteni, miután elkészítettük. Hamar elkészül, így nem kell rostokolnunk a konyhában.

Elkészítés

  1. Az epret megmossuk, néhány szemet félreteszünk a díszítéshez.
    Egy olyan edénybe tesszük, ami bírja a turmixolást.
  2. A banánt meghámozzuk, beleszeleteljük az eper mellé, majd összeturmixoljuk.
    Ha kész, felöntjük a 2 dl tejszínnel, jól elkeverjük és betesszük a hűtőbe lehűlni.
  3. A félretett eper szemekkel díszítve tálaljuk.
    Ha van otthon, fagyis kehelyben is tálalhatjuk, nagyon gusztusos és akkor kanalazni sem kell, meg lehet inni a kehelyből.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.