4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
40 perc
Összesen
70 perc
Csirkevagdalt gyöngyhagyma mártással

Hozzávalók

  • 60
    dkg darált csirkecomb
  • 2
    db tojás
  • 4
    gerezd fokhagyma
  • 50
    dkg gyöngyhagyma
  • 1
    csokor petrezselyem
  • 4
    dl tejszín
  • 1
    kk pirospaprika
  • – ízlés szerint
  • őrölt bors – ízlés szerint
  • egy zsemle – áztatva
  • kókuszolaj
A csirkésnél láttam meg, és rögtön felkeltette az érdeklődésemet, csirkecombból darált húst. Nem vagyok még nagyon rutinos szakácsnő, ezért megkérdeztem, hogy mit szoktak darált csirkehúsból csinálni. Rögtön több receptet is kaptam, nekem a kis fasírtgolyók tetszettek a legjobban. Elkészítettem, és nagyon finomra sikerült.

Elkészítés

  1. A darált húsba belekeverjük a pirospaprikát, tojást, kis őrölt borsot, az összetört fokhagyma felet, hozzáadjuk a zsemlét, majd sóval ízesítjük. Amikor összegyúrjuk, majd kis golyókat formázunk belőle. Kókuszolajban kisütjük.
  2. A gyöngyhagymát, egy teáskanálnyi kókuszolajon kicsit megpirítjuk, majd ráöntjük a tejszínt. A maradék fokhagymát az apróra vágott petrezselyemmel, beletesszük a mártásba, előtte pár szál petrezselymet félreteszünk a tálaláshoz. Összeforraljuk, majd ízlés szerint sózzuk.
  3. Köretnek sós vízben főtt burgonyát adunk. Tálalásnál a félretett petrezselyemmel díszítjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.