4 adag
Előkészítés
20 perc
Főzés
45 perc
Összesen
65 perc
Csirkeragu leves – kicsit másképp

Hozzávalók

  • 30
    dkg csirkehús – comb és szárny
  • 2
    db sárgarépa
  • 2
    db gyökér
  • 1
    szál zeller – zsenge
  • 1
    bögre zöldborsó
  • 1
    csokor petrezselyem
  • 2
    evőkanál olaj
  • 1
    ekevőkanál liszt
  • 2
    kávéskanál pirospaprika
  • 1
    dl tejföl
  • 2
    db kovászos uborka
A csirkeragú leves is egy olyan étel, amit nehéz elrontani, hiszen a sokféle összetevő együtt általában garancia a finom ízekre. A csirkeragu levest, mint a legtöbb ételt sokféleképpen készítik, lehet tejföllel, tejszínnel vagy anélkül, tárkonyosan vagy tárkony nélkül. A bele kerülő zöldségek kombinációját sokszor az határozza meg, hogy mit találunk otthon. Ami fontos, hogy sárgarépa, és fehérrépa legyen benne, és a petrezselyem se maradjon ki, a többi már szinte szabadon választott. Tehetünk bele zellert, zöldborsót, gombát, karalábét, vagy akár káposztaféléket. Az általam készített csirkeragú leves, még ennél is merészebb kicsit, hiszen az egyik összetevője a kovászos uborka, amitől még pikánsabb ízű az étel, ellenben kimaradt belőle a tárkony. Akinek hiányzik, tegyen bele. Van, aki citrom levét facsarja bele, de a kovászos uborka használata esetén ez fölösleges. Aki fűszeresebben szereti, használhat vegetát, borsot, tárkonyt, esetleg kis mustárt.

Elkészítés

  1. A csirkeragu levesünkhöz megtisztítjuk a zöldségeket és apró kockákra vágjuk. A húst feldaraboljuk.
  2. A zöldségeket olajon megfuttatjuk, rádobjuk a húst, még azzal is kicsit tovább pirítjuk.
  3. Az összeállított csirkeragu levesünket felengedjük vízzel, megsózzuk, majd közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek és a hús megpuhulnak.
  4. A forrásban lévő levesbe belekarikázzuk az kovászos uborkát.
  5. Beleszórjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet.
  6. A lisztből és a maradék evőkanálnyi olajból rántást készítünk, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, hideg vízzel felengedjük és belekeverjük a levesbe.
  7. Ezzel majdnem készre főztük a csirkeragu levesünket, már csak egy dolgunk van. hozzáadjuk a tejfölt, jól elkeverjük és összeforraljuk.
  8. Jó étvágyat hozzá!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.