Csípős csirkecomb hagyma ágyon – pikáns szószban sütve


Hozzávalók
-
8db csirkecomb
-
ketchup
-
mustár
-
chili – vagy erős pista
-
4gerezd fokhagyma
-
1fej vöröshagyma – nagy
-
2db paprika
-
szójaszósz – világos, (én sötétet is használtam a végén)
-
olaj
-
ételízesítő
Elkészítés
-
A csirkét megtisztítjuk, bőrétől és az esetleg rajta maradt zsírdaraboktól megszabadítjuk, majd kicsontozzuk egy éles késsel anélkül, hogy ujjainkat kezdenénk kifilézni. Miután végeztünk a csontozással, megszámláljuk két kezünkön az ujjainkat. Amennyiben kevesebbet számoltunk, mint a munkafolyamat elején, nyissuk ki a szemetest, vegyük ki azt a csirkecsontot, amelyen köröm van, majd tegyük egy jéggel teli zacskóba, és hívjuk a mentőt. Az esetben, ha több ujjat számoltunk, mint mielőtt elkezdtük a csontozást, tegyük le a piát, vagy a kést, és rendeljünk pizzát!
-
Fogjunk egy műanyag tálat, vagy vödröt, amelybe egyenlő arányban mustárt és ketchup-ot öntünk, majd küldjünk utánuk 1-2 evőkanál szójaszószt, só helyett vegetát vagy egyéb ételízesítőt. A mártásba kerülhet még bors, valami fokhagyma, és chili paprika. Nálam mindhárom összetevőből jelentős mennyiség került bele. A csirkecombokat helyezzük bele a szószba, majd teljesen forgassuk bele, és hagyjuk így állni legalább fél órát.
-
Miután a csirkecombokat kiszedtük a szószból, fektessük őket egy némi olajjal meglocsolt kisebb tepsibe, vagy tűzálló tálba, amelynek az aljára hagymakarikákkal előzetesen megágyaztunk. A combok tetejére öntsük rá a maradék szószt, és ha kevésnek találjuk, egy kis vizet is. Én a szósz tetejére tettem néhány paprika csíkot, mivel nagyon szeretem nem csak a sült hagymát, de a sült paprikát is.
-
Az edényünket fedjük le alufóliával, majd tegyük kb. 180-200 fokosra előmelegített sütőbe 20 percre. Nézzük meg az árut, ha kell, öntsünk alá kevés vizet, és vegyük le a fóliát róla. Tegyük vissza még 10 percre, fordítsuk meg a combokat, majd a másik felének is adhatunk pár percet, amíg megpirul.
-
Köretnek adhatunk hozzá burgonyát sülve, vagy főve, de akár a rizs is tökéletesen illik hozzá.
-
Jó étvágyat!
Vélemények
További a szerzőtől – gjoe

Túrógombóc
Modernizált túrógombóc. Amikor vágysz valami bűnös élvezetre.

Csirkés–zöldséges, joghurtos wrap
Könnyű tízórai vagy vacsora diétázóknak

Fasírt tepsiben
Azért írtam Margit módra, mert a fasírt hozzávalóin változtattam. A férjem megkívánta a fasírtot, de se kenyér, se zsemle nem volt itthon. Majd reggel lesz véve...

Tepertőkrémes pogácsa (hajtogatás nélkül is leveles)
Kinézetre nem a legszebb, de annál finomabb!

Almás pite
Egyik kedvenc süteményem az almás pite. Elég sűrűn szoktam sütni, mert egyszerű, komolyabb sütési ismeretet nem igényel, ráadásul, amíg a tészta pihen, egy leve...

Baconbe tekert datolya
Amikor először hallottam róla, nem tudtam elképzelni az édes datolyát az isteni bacon szalonnával. A puding próbája az evés, mielőtt véleményt alkotok meg kell...
Kapcsolódó receptek

Túrógombóc
Modernizált túrógombóc. Amikor vágysz valami bűnös élvezetre.

Csirkés–zöldséges, joghurtos wrap
Könnyű tízórai vagy vacsora diétázóknak

Görcs leves
Nagyon leveses vagyok, a nagymamám sokszor főzte nekem ezt a levest, tudta, hogy imádom a leveseket, főleg azt amit ő főz, mert kiment a kertbe és felszedte a f...

Méteres kalács bögrésen.
Nagymamám ünnepekre sütötte legtöbbször, de volt, hogy csak úgy spontán volt kénytelen, az unszolásomra. Akkor is, ha nem volt otthon bármi hozzá szaladtam a bo...

Szőlőmártás

Sütike
Puha és ínycsiklandó sütemény, tökéletes a mindennapokra vagy különleges alkalmakra 🍰✨ Ez a sütemény elolvad a szájban, és ideális a hétköznapokra éppúgy, min...