1 adag
Nincs megadott idő.
Burgonyafánk

Hozzávalók

  • 25
    dkg liszt
  • 3
    db tojás sárgája
  • 2
    dkg élesztő
  • kevés Tej
  • 1
    evőkanál olaj
  • 25
    dkg héjában főtt burgonya – áttörve
A fánkot mindenki szereti. Aki nem, az is, csak nem meri bevallani. Igen, ez bizony nem Norbi kompatibilis, néha ilyet is lehet.

Elkészítés

  1. Az élesztőt langyos vízben megkelesztjük és összedolgozzuk a liszttel, burgonyával, tojás sárgával, sóval, olajjal.
  2. Annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy könnyű kelt tészta állagú masszát kapjunk.
  3. Ezután letakarva 40-60 percig pihentetjük(kelesztjük).
  4. Bő forró zsiradékban szép pirosra sütjük. Sülés közben gömbölyűre duzzadnak, és ha nem sűrűn raktuk a serpenyőbe maguktól is megfordulnak.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.