1 adag
Nincs megadott idő.
Brokkolis medvehagymás tészta

Hozzávalók

  • 30
    dkg száraztészta
  • 30
    dkg brokkoli – (lehet mirelit is)
  • 25
    dkg húsféle – felvágott, maradék sűlt vagy főtt hús
  • 2
    dl főzőtejszín
  • 5
    dkg kókuszolaj – vagy étolaj
  • 1
    db vöröshagyma
  • 3
    gerezd fokhagyma
  • 1
    marék medvehagyma – vagy zöldhagyma, esetleg póréhagyma apróra vágva
  • 20
    dkg reszelt sajt
  • 1
    kanál liszt
  • bors
  • ételízesítő – elhagyható ha valaki nem szereti
Nem lehet minden nap pörkölt vagy rántott hús az asztalon. Néha kell egy kis zöldség is az ételbe.

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük sós vízben.
  2. Az olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kisebb rózsáira szedett brokkolit és pár percig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a felkockázott húsfélét, és a kisebb darabokra vágott medvehagymát.
  4. Sóval borssal ízesítjük. A lisztet simára keverjük 1 dl vízzel vagy tejjel. Hozzákeverjük a tejszínt és a brokkolihoz öntjük. Jól kiforraljuk, ha szükséges ízesítjük, hígítjuk.
  5. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal a tetejét.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.