4 adag
Előkészítés
15 perc
Főzés
35 perc
Összesen
50 perc
Borsóleves csirkefarháttal

Hozzávalók

  • 2
    db csirkefarhát
  • 40
    dkg zöldborsó
  • 1
    fej hagyma
  • 2
    db sárgarépa
  • 2
    ek kókuszolaj
  • 2
    tk pirospaprika
  • 1
    db tojás
  • 3
    ek liszt
  • petrezselyem
Nyáron, mire reggelente felkeltem a nagymamám már felszedte a borsót, hogy megcsinálja a nekem a világ legfinomabb levesét. Én is úgy szoktam ahogy ő annak idején, ritkán friss borsóból, de fagyasztottból is nagyon finom leves lesz belőle, pláne ha egy kis csirkefarháttal megízesítjük.

Elkészítés

  1. A csirkefarhátat megmossuk, feldaraboljuk, és annyi hideg vízben, amennyi bőven ellepi, feltesszük főni. Ha felfőtt, leszedjük a habját és csendes tűzön addig főzzük, amíg a hús leválik a csontokról.
  2. A zöldséget megpucoljuk, a hagymát kockára, a sárgarépát karikára vágjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, majd a zöldborsót, és tovább dinszteljük.
  3. Ha a zöldség már színt váltott, megszórjuk pirospaprikával, feltöltjük a húslével, ételízesítővel és sóval ízlés szerint fűszerezzük, majd tovább főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Ezalatt a csirkefarhátról leszedjük a húst, apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. Amikor kész egy tojásból szaggatunk bele nokedlit. Végül megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.