4 adag
Előkészítés
4 perc
Főzés
30 perc
Összesen
34 perc
Angol bélszín

Hozzávalók

  • 1
    kg bélszín
  • 4
    dl kókuszolaj
  • bors
  • olívaolaj
A bélszínt borsos ára miatt csak egyszer-egyszer engedhetjük meg magunknak. Ha mégis sikerül hozzájutni, a vékonyabb bélszínt vesszük és csak 4-5 nap múlva ehetünk belőle, mivel addig csak érleljük. Én jól átsütve szeretem, de a marhának ez a része annyira puha, hogy akár nyersen is meg lehetne enni. Akkor jó, ha a közepe szép rózsaszín. Jó sok zöldséget, vagy krumplipürét ajánlok hozzá.

Elkészítés

  1. A húst, minden hártyától, faggyútól megtisztítjuk, megsózzuk és olívaolajjal megkenjük, majd zsírpapírba csomagoljuk, és 4-5 napig érleljük. Az olyan fokhagyma fan mint én, még fokhagyma szeletekkel megtűzdeli.
  2. Megfelelő méretű serpenyőbe a kókuszolajat felforrósítjuk, a húst beletesszük, hogy a kókuszolaj félig ellepje, és erős tűzön mindkét oldalát megpirítjuk.
  3. Ha vékony a bélszín 10-10 perc, ha vastagabb akkor 15-15 perc kell mindkét oldal sütéséhez.
  4. A húst vékony szeletekre vágjuk, ha a közepe szép rózsaszínű, de nem véres, akkor jó. De ha valaki úgy szereti mint én, akkor visszatesszük, és mindkét oldalát még 1 percig a kókuszolajban átsütjük.
  5. Mindenféle párolt zöldséggel tálaljuk.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.