4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
20 perc
Összesen
50 perc
Ananászos csirkemellcsíkok

Hozzávalók

  • 2
    db filézett csirkemell
  • 1
    db jó nagy fehér vagy vöröshagyma
  • 2
    db zöldpsprika
  • 2
    db kápia paprika
  • 1
    doboz ananászkonzerv
  • őrölt fehérbors
  • kókuszolaj
Valamikor régen kaptam egy wok edényt amit soha nem próbáltam még ki, eszembe jutott egy szintén régi recept, gondoltam itt az idő, hogy kipróbáljuk mind a kettőt. Legyen ananászos csirke. Az elkészítése roppant egyszerű, azonban mivel a wokban főzés némi jártasságot igényel, ezért kezdő fakanál bajnokoknak nem ajánlom.

Elkészítés

  1. Tehát a csirkemellet megmossuk és jó nagy kockára vágjuk, szűrőbe téve alaposan lecsöpögtetjük a vizét, majd a wokban hevített olajban addig pirítjuk, míg teljesen kifehéredik.
  2. Hozzáadjuk a szintén nagy kockára vágott hagymát, majd a hasonlóan felkockázott paprikát és addig dinszteljük együtt míg a zöldségek széle kissé megpörkölődik, de a közepe roppanós marad.
  3. Előbb a hagymát aztán a paprikát Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a leszűrt ananász kompótot, néhány percig még együtt pároljuk – adhatunk hozzá egy kis ananászlevet is – aztán frissen tálaljuk. Az ananászos csirkemell ragut én saláta és köret nélkül szeretem, de egyébként párolt rizs illik hozzá.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.