4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
40 perc
Összesen
70 perc
Alufóliás harcsa

Hozzávalók

  • 1
    kg harcsafilé
  • 10
    db olívabogyó
  • 1
    kisebb póréhagyma
  • 1
    db vöröshagyma
  • 4
    evőkanál vaj
  • 1
    evőkanál kapor – apróra vágott (kihagyható)
  • 6
    közepes krumpli – héjában főtt
Karácsony környékén sokan esznek halat, sokan úgy, hogy közben egész évben nem ettek. Nálunk a legkedveltebb a ponty, amit kirántva fogyasztunk Szentestén. Éppen ezért most nem a ponty lesz a főszereplő, hanem a harcsa. A harcsa a pecások kedvelt fogása, mert az európai édesvizekben a legnagyobbra növő hal. Visszatérve az ételhez, most egy nagyon egyszerű alufóliában sült harcsa receptjét fogom megismertetni a Kedves Olvasóval.

Elkészítés

  1. A harcsát megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. A krumplit feltesszük főni, de vigyázzunk, ne főzzük szét.
  3. Az alufóliát három rétegben a vágódeszkára helyezzük.
  4. A megfőtt krumplit hámozás nélkül négy vastag karikára vágjuk, erre ráhelyezzük a harcsafilét, a karikára vágott póréhagymát, és a vöröshagymát, majd az olíva bogyókat.
  5. A vajat felmelegítjük, összekeverjük sóval és az apróra vágott kaporral, és a halakra öntjük.
  6. A fóliákat összecsomagoljuk majd forró sütőben 40 percig sütjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.