4 adag
Előkészítés
30 perc
Összesen
30 perc
Almás, sajtos hagymasaláta

Hozzávalók

  • 40
    dkg lila hagyma – lehet póréhagyma is
  • 25
    dkg kemény sajt – ha lehet több féle
  • 40
    dkg alma
  • 1
    db citrom
  • 5
    ek majonéz
  • 2
    dl tejföl
  • 1
    kk mustár
  • 1
    kk porcukor
  • 1
    csokor metélőhagyma
Amikor úgy érzed, hogy semmi nincs amit nagyon szívesen megennénk, akkor kell egy jó kis salátát összedobni. Most rengeteg alma fajtából lehet válogatni, hozzá egy kis lila hagyma meg többféle sajt és máris összeáll a finom kis almás, sajtos hagymasaláta.

Elkészítés

  1. A lila hagymát megtisztítjuk, egycentis kockákra vágjuk, és enyhén besózva 10 percre félretesszük.
  2. A sajtot és a meghámozott, kicsumázott almát a hagymához hasonlóan földaraboljuk. Az almára azonnal citromlevet csepegtetünk, nehogy megbarnuljon.
  3. A majonézt a tejföllel összekeverjük, a mustárral és a porcukorral ízesítjük, majd az
    előkészített hozzávalókat beleforgatjuk. A fölaprított metélőhagymával fűszerezzük.
    Letakarva, rövid ideig hűtőszekrényben érleljük.
  4. A salátát présen áttört fokhagymával meg reszelt márványsajttal is gazdagíthatjuk. Ezeket először 25 dkg sajt a majonézzel kell simára keverni. Lila hagyma helyett 1 szép szál póréhagymával is készíthetjük. Metélőhagyma helyett fölaprított petrezselyemmel is fűszerezhetjük.
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – BeBe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.