2 adag
Nincs megadott idő.
Zöldséges halleves

Hozzávalók

  • 50
    dkg hal – pár szép szelet ponty tökéletes a célra
  • 25
    dkg leves zöldség – vegyesen
  • 25
    dkg burgonya
  • 1
    kanál zsiradék
  • 1
    dl tejföl
  • 2
    db zöldpaprika
  • késhegyni pirospaprika
  • bors
  • 0,5
    db citrom
Nem lehet mindig halászlét főzni, vagy rántott pontyot csinálni, ha sikeres volt a hétvégi horgászkaland, néha érdemes valami újat is kipróbálni. Legyen most a soron a zöldséges halleves!

Elkészítés

  1. A halat - lehetőleg pontyot - megtisztítjuk daraboljuk, sózzuk. Ha van irkája a halnak, az azt is idetesszük.
  2. A vegyes zöldséget megmossuk, tisztítjuk, apró kockára vágjuk, majd a szeletekre vágott zöldpaprikával együtt a zsiradékon kissé megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. A levest ízesítsük, sóval borssal, esetleg kedvenc fűszerkeverékünkkel.
  3. Amikor már majdnem megpuhult a zöldség, beletesszük a halat és azzal együtt tovább főzzük. Óvatosan keverjük, nehogy összetörjön a hal.
    Ne felejtsük el, hogy a hal nagyon gyorsan megfő!
  4. Tálalás előtt a tejfölbe csavarjunk némi citromot, és öntsük a levesbe.
    Van aki 2-3 kanálka reszelt tormára esküszik, mindenki döntse el, hogy ízlik neki jobban!
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – gjoe

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.