Vörösboros rozmaringos nyúl
Hozzávalók
-
1,5kg nyúlhús
-
10dkg szalonna
-
8gerezd fokhagyma
-
4evőkanál vaj
-
4evőkanál olívaolaj
-
3dl vörösbor
-
1teáskanál őrölt rozmaring
-
1db babérlevél
-
1teáskanál őrölt bors
-
só
Elkészítés
-
A szalonnát vágjuk fel kisebb csíkokra. A nyulat alaposan megmossuk, itassuk le róla a vizet, majd daraboljuk fel kisebb részekre; itt-ott irdaljuk be és szúrjunk bele szalonnadarabkákat.
-
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és az olajat, a nyúldarabokat pirítsuk meg rajta. Majd kiszedjük a húst az edényből; sózzuk, borsozzuk. Egy tűzálló edénybe rakjuk át (ami majd a sütőbe kerül).
-
A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk a apróra zúzott vagy felszeletelt fokhagymát, majd ezt ráöntjük a húsra. Ezután öntsük fel vörösborral, fűszerezzük őrölt rozmaringgal és babérlevéllel.
-
Fedjük le az edényt és tegyük előmelegített sütőbe. 200 fokon kb. 40-45 percig sütjük , majd levesszük az edény tetejét, meglocsoljuk az alatta lévő borral és további tíz percig pirítjuk a húst.
-
Friss salátát és főtt petrezselymes krumplit ajánlok hozzá, vagy frissen sült ropogós kenyeret. És fogyasszunk el hozzá egy pohárka testes vörösbort (amivel a húst is öntözgettük).
-
Jó étvágyat kívánok!
Vélemények
További a szerzőtől – Evi
Almás bukta
A hagyományos lekváros és túrós bukta mellett szoktam sütni – főleg télen, mikor sok az alma a kamrában – almás buktát is. Nagyon egyszerű elkészíteni és minden...
Almás pite leveles tésztából pudinggal és babapiskótával
Ez a sütemény nagyon finom és egyszerű elkészíteni. Különböző variációkban készítik el. Most megosztom Veletek az én receptemet. Ha véletlenül még nem sütöttete...
Csallóközi szoté
Sokan szeretjük a pörkölteket, szaftos húsokat. A szoté is valami ilyesmi. A csallóközi szoté – eredeti recept szerint bélszínből készül – Csallóközben (Felvidé...
Egybefasírt meglepivel
Az egybe fasírtról általában a hagyományos, főtt tojással töltött, ún. Stefánia vagdalt jut az ember eszébe. Én szeretem változatosan elkészíteni az ételeket, a...
Diós stangli
A diós stangli az egyik legegyszerűbb és legfinomabb karácsonyi édesség. Anyukám készítette évtizedek óta. Kiskoromtól az első számú kedvencem. Érdemes karácson...
Feketehegyi szelet
Finom húsétel, nem csak profiknak. Érdemes kipróbálni, garantált a sikere!
Kapcsolódó receptek
Zöldborsófőzelék
Lehetőleg zsenge zöldborsóból készítsük (szerintem az finomabb is) Egyszerű, gyors az elkészítése, és nagyon finom! Air fryerben sült csirkecombbal tálaltam!
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Nagyobbacska gyerekeknek nagyon tetszett, és örömmel fogyasztották is!
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...