Hozzávalók
-
15dkg darált dió
-
15dkg porcukor
-
1egész tojás
-
1citrom leve
-
2tojás fehérje
-
15dkg porcukor
Elkészítés
-
A darált diót, porcukrot, tojást és a citromlevet összegyúrjuk és kevés liszttel megszórt deszkán kb. 1cm vékonyra sodorjuk, széleit egyenletesre vágjuk.
-
Kb. 2 cm széles és 8-10 cm hosszú rudakat vágunk és széles kés segítségével kizsírozott, kilisztezett tepsire rakjuk úgy, hogy 1,5 cm távolságra legyenek egymástól.
-
A tojás fehérjét a porcukorral és a citromlével gőz fölött nagyon kemény habbá verjük (3-4 perc), majd nyomózsákba tesszük és a stanglikra nyomjuk. Csak szárítjuk a sütőben (gyenge tűznél kb. 150-170°-on).
-
Kicsit nyitva szoktam hagyni a sütő ajtaját /fakanalat szoktam oda rakni/. A szárítás ideje lehet 30 perc de akár 1 óra is, sütőtől függően – figyeljünk oda! Akkor kész a diós stangli, ha a tetején a hab megszilárdult (a hab nem színeződhet el).
Vélemények
További a szerzőtől – Evi
Almás bukta
A hagyományos lekváros és túrós bukta mellett szoktam sütni – főleg télen, mikor sok az alma a kamrában – almás buktát is. Nagyon egyszerű elkészíteni és minden...
Almás pite leveles tésztából pudinggal és babapiskótával
Ez a sütemény nagyon finom és egyszerű elkészíteni. Különböző variációkban készítik el. Most megosztom Veletek az én receptemet. Ha véletlenül még nem sütöttete...
Csallóközi szoté
Sokan szeretjük a pörkölteket, szaftos húsokat. A szoté is valami ilyesmi. A csallóközi szoté – eredeti recept szerint bélszínből készül – Csallóközben (Felvidé...
Egybefasírt meglepivel
Az egybe fasírtról általában a hagyományos, főtt tojással töltött, ún. Stefánia vagdalt jut az ember eszébe. Én szeretem változatosan elkészíteni az ételeket, a...
Feketehegyi szelet
Finom húsétel, nem csak profiknak. Érdemes kipróbálni, garantált a sikere!
Gesztenyepüré torta
Kevés ember van, aki nem szereti a finom, rumaromás gesztenyepürét tejszínhabbal. Ebből a gesztenyemasszából lehet sütni egy egyszerű, gyors és nagyon finom tor...
Kapcsolódó receptek
Gyors lángos kezdőknek is
Szeretem a lángost, minden évben nyaralok egy hetet a Balatonnál, és sosem hagyom ki. Viszont itthon ritkán van lehetőségem készíteni, mert hoszadalmas, keleszt...
Tepsis csirkeszárny vele sült burgonyával
Elkészítése rendkívül egyszerű, sok előkészületet nem igénylő finom étel.
Halloween linzer
Vargányás paprikás krumpli
Vargányagomba híján, más gombával is elkészíthető laktató étel.
Gulyásleves sertéshúsból
A mi családunk nagyon szereti a gulyáslevest általában marhahúsból szoktuk készíteni, de mi szeretjük a sertéshúst. Leginkább lapockát szoktunk vásárolni, mert...
Meleg tésztasaláta
Időhiányban főételként is fogyasztható, gyors, mégis meleg étel.