4 adag
Előkészítés
30 perc
Főzés
30 perc
Összesen
60 perc
Diós stangli

Hozzávalók

  • 15
    dkg darált dió
  • 15
    dkg porcukor
  • 1
    egész tojás
  • 1
    citrom leve
  • 2
    tojás fehérje
  • 15
    dkg porcukor
A diós stangli az egyik legegyszerűbb és legfinomabb karácsonyi édesség. Anyukám készítette évtizedek óta. Kiskoromtól az első számú kedvencem. Érdemes karácsony előtt pár nappal elkészíteni, ezután sokáig eltartható. A diós stanglit sütni nem kell, csak szárítani.

Elkészítés

  1. A darált diót, porcukrot, tojást és a citromlevet összegyúrjuk és kevés liszttel megszórt deszkán kb. 1cm vékonyra sodorjuk, széleit egyenletesre vágjuk.
  2. Kb. 2 cm széles és 8-10 cm hosszú rudakat vágunk és széles kés segítségével kizsírozott, kilisztezett tepsire rakjuk úgy, hogy 1,5 cm távolságra legyenek egymástól.
  3. A tojás fehérjét a porcukorral és a citromlével gőz fölött nagyon kemény habbá verjük (3-4 perc), majd nyomózsákba tesszük és a stanglikra nyomjuk. Csak szárítjuk a sütőben (gyenge tűznél kb. 150-170°-on).
  4. Kicsit nyitva szoktam hagyni a sütő ajtaját /fakanalat szoktam oda rakni/. A szárítás ideje lehet 30 perc de akár 1 óra is, sütőtől függően – figyeljünk oda! Akkor kész a diós stangli, ha a tetején a hab megszilárdult (a hab nem színeződhet el).
Még nincs értékelés
Értékelés írása
Jelentkezz be az értékeléshez.

Vélemények

Még nincsenek vélemények.

További a szerzőtől – Evi

Kapcsolódó receptek

Hozzávalók

Lépések

Lépés /
Sütik és adatvédelem
Az enreceptem.hu sütiket használ a működéshez, beállítások megjegyzéséhez, statisztikához és – hozzájárulás esetén – hirdetésekhez. A nem szükséges sütik a hozzájárulásod nélkül nem töltődnek be.
Süti beállítások
Szükséges
Munkamenet, biztonság (CSRF), terheléselosztás.
Mindig aktív
Funkcionális
Kényelmi beállítások, pl. megjelenítési mód.
Analitika
Látogatottság- és teljesítménymérés.
Hirdetés és mérés
Hirdetések megjelenítése és mérése; személyre szabás csak jóváhagyással.